TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA
- Profil kierunku:
- ogólnoakademicki
- Tryb i forma studiów:
- studia stacjonarne I stopnia (inżynierskie), czas trwania 7 semestrów
- studia niestacjonarne I stopnia (inżynierskie), czas trwania 7 semestrów
- Specjalności studiów inżynierskich:
- jakość i bezpieczeństwo żywności (S, NS),
- technologia inżynierii produkcji żywności (S, NS).
- Jaki przedmiot warto zdawać na maturze?
- Język obcy nowożytny i 2 przedmioty spośród następujących: matematyka, informatyka, fizyka, biologia, chemia, język polski.
- Na jaką pracę możesz liczyć?
- kierownik działu kontroli produktów świeżych,
- kierownik laboratorium,
- kierownik produkcji,
- specjalista ds. kontroli jakości żywności,
- technolog żywności.
Sylwetka absolwenta I stopnia studia inżynierskie 7 - semestralne na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA. |
|
Sylwetka absolwenta I stopnia studia inżynierskie 7 - semestralne na kierunku TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIE CZŁOWIEKA. |
|
Chcesz wiedzieć więcej o nas? Kim jesteśmy? |
|
Dołącz do grona naszych studentów! |
Rekrutacja |