Konferencja "Sekrety Żywności - w świecie ciągłych wyborów"
W dniu 27.03.2025 r. odbyła się konferencja „Sekrety Żywności – w świecie ciągłych wyborów”. W wydarzeniu wzięło udział ponad 250 uczestników, którzy mieli okazję zdobyć wiedzę na temat najnowszych trendów i badań dotyczących żywności oraz zdrowego stylu życia.
Podczas konferencji poruszono szereg istotnych zagadnień, w tym:
- Nie taka oliwa ekstra, jak ją sprzedają – analiza rynku oliwy oraz wyzwań związanych z jej jakością.
- Urzędowa kontrola żywności – badania i nadzór – rola instytucji nadzorczych w zapewnianiu bezpieczeństwa żywności.
- Żywność medyczna – dla kogo, po co i dlaczego jej wysoka jakość jest tak ważna – znaczenie żywności funkcjonalnej dla zdrowia.
- Odwróćmy bieg czasu – dieta i VR mogą poprawić jakość życia seniorów – innowacyjne metody wspierania zdrowia seniorów poprzez dietę i nowoczesne technologie.
Podczas konferencji tradycyjnie odbyła się również sesja konkursowa, w której uczniowie mieli okazję zaprezentować swoje prace nawiązujące do tematyki konferencji.
Oprócz wykładów podczas konferencji uczestnicy mieli możliwość sprawdzić swoje umiejętności w wirtualnym świecie za pomocą okularów VR oraz skorzystać z symulatora gotowania.
Dziękujemy partnerom wydarzenia:
- Firmie SFD – za wsparcie oraz dostarczenie napojów izotonicznych,
- Hard Beans Coffee Roasters – za zapewnienie pysznej kawy.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom i prelegentom za obecność, inspirujące dyskusje oraz wymianę doświadczeń.
Już teraz zapraszamy na kolejną edycję konferencji w przyszłym roku!
Zapraszamy do zapoznania się z szerszymi relacjami z wydarzenia: